Schooperen/ metalliseren

Heeft u producten die geschoopeerd/ gemetalliseerd dienen te worden en bent u op zoek naar machines, producten en oplossingen rondom schooperen/metalliseren, dan bent u bij Amitech aan het juiste adres voor schoopeer/metalliseer apparatuur. Amitech is zeer bedreven in het leveren van schoopeer/metalliseer machines, producten en oplossingen rondom schooperen/metalliseren. Dat niet alleen, Amitech heeft als enige in Nederland het agentschap om Zink/Alu. draad van Zinacor,Grillo te verkopen. Bent u op zoek naar machines, producten en oplossingen rondom schooperen/metalliseren, neem nu contact op of lees verder…

Uitleg over schooperen/ metalliseren

Amitech is uw partner voor schoopeer/metalliseer  machines, producten en oplossingen rondom schooperen/metalliseren. Voor de bezoeker die niet thuis is in dit werk leggen wij schooperen/metalliseren nog even uit.

Hoe komen we aan de naam Schooperen/ metalliseren?

Metalliseren ofwel in de volksmond Schooperen, vernoemd naar de Zwitserse uitvinder Max Ulrich Schoop die rond 1910 het huidige spuitproces heeft uitgevonden. Hierbij wordt een massieve zinkdraad, zinkaluminiumdraad of aluminiumdraad d.m.v. een vlam of een elektrische kortsluitboog (Arcspray) gesmolten en middels perslucht worden de vloeibare druppels op het gestraalde oppervlak vast gespoten. In het conserveringsproces wordt een metallische deklaag aangebracht, die tot doel heeft een Kathodische beschermlaag aan te brengen waarbij het basis materiaal(Kathode) langdurig tegen corrosie beschermd wordt door de aangebrachte deklaag(Anode).
Bij het ontstaan van beschadigingen zal onder invloed van o.a. zuurstof, water, zouten, etc. de Anode zich opofferen aan de omgeving en afhankelijk van de laagdikte kan deze een bescherming bieden van wel 10 tot 50jaar.

Schooperen/ metalliseren met de Green Arc Spray

Amitech heeft een unieke werkwijze die zich richt op het besparen van kosten en het makkelijker maken van schoopeer/metalliseer werk. Wij bieden u schoopeer/metalliseer machines met gas en zuurstof of met de (elektrische) Green Arc Spray.De Green Arc Spray schoopeert/metalliseert gemiddeld 1m² per minuut. Deze geweldige Green Arc Spray is uitgevoerd met een breedstraler die een oppervlaktebehandeling van maar liefst 11 cm aanbrengt. De Green Arc Spray in actie ziet u in onderstaand filmpje.

Vragen over schoopeer/metalliseer werk of het aanschaffen van de juiste machines en producten?

Als u overtuigd bent dat wij u kunnen helpen met onze unieke machines, besparende, oplossingen, producten en uitmuntende service. Dan kunt u nu direct contact met ons opnemen via het contactformulier of bel met 0341-429059. Wij helpen u graag!